Willem-Alexander bezorgd over brexit

Samenleving
door anp
maandag, 08 oktober 2018 om 23:28
willem alexander uit zorgen over brexit1539035297
Koning Willem-Alexander heeft in gesprek met Britse journalisten zijn zorgen geuit over de aanstaande brexit. Hij verwacht een nadelige invloed op de handel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, meldden onder meer The Guardian en The Independent op basis van het gesprek.
De journalisten waren op paleis Noordeinde uitgenodigd naar aanleiding van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze maand afleggen aan Groot-Brittannië. In het gesprek zou de koning het standpunt van de Nederlandse regering over de brexit hebben herhaald, maar ook hebben gezegd dat Nederland de keuze van het Britse volk moet respecteren. Ondanks de nadelige invloed denkt de koning wel dat de handel de uittreding zal overleven en de banden tussen beide landen sterk blijft, aldus de Britse media.
Tijdens het staatsbezoek is de brexit een terugkerend onderwerp. Willem-Alexander en Máxima gaan onder meer in gesprek met Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de brexit. Het onderwerp zal vermoedelijk ook ter sprake komen als het koningspaar spreekt met onder meer premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn, andere politici en leden van de Britse koninklijke familie. Het staatsbezoek vindt plaats op 23 en 24 oktober.