Het mag weer: de doggybag is hip

Je hebt heerlijk gegeten, maar er is nog zoveel over. Verlekkerd kijk je naar de schaaltjes op tafel. Zou je het vragen? Doe het gerust. Het wordt steeds normaler om een doggybag mee naar huis te nemen.

Vond vier jaar geleden nog meer dan de helft van de mensen het gênant om de ober te vragen om het overgebleven eten in te pakken, nu is dat nog 44 procent. Het is een trend die al eerder is opgemerkt: de doggybag raakt steeds meer ingeburgerd.

Natuur & Milieu is blij met de ontwikkeling. De milieuorganisatie liet een onderzoek uitvoeren onder 1.500 mensen van 18 jaar en ouder. 41 procent van hen heeft weleens de vraag gekregen van een ober of ze het overgebleven voedsel mee naar huis wilden.

De organisatie doet er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan. In de horeca wordt elk jaar namelijk 55.000 ton voedsel verspild, evenveel als 83 miljoen borden eten.

De doggybag past bij het leven van jonge mensen van nu: ze eten graag buiten de deur, maar hebben ook meer aandacht voor klimaatverandering en het milieu.

Bron: AD

Foto: David Parry/HH