PSV blundert (opnieuw) met spelling; nu met naam op jubileumpostzegel

Een pijnlijke blunder van PSV. De Eindhovenaren vieren dit jaar hun 100-jarig bestaan en ter gelegenheid daarvan bracht de club speciale jubileumpostzegels uit. Dat de spelling van namen soms lastig is, blijkt uit een van de postzegels. Daarop staat clubicoon Frits Philips genoemd als ‘Frits Philip’, zonder ‘s’.

De jubileumpostzegels werden vrijdag op de nieuwjaarsreceptie gepresenteerd. Omroep Brabant merkte de fout direct op en maakte een foto van de blunder. De fout is niet door de club zelf gemaakt, maar door het bedrijf dat de postzegels produceert. Volgens PSV zit de fout ook alleen in een kleine oplage en zal deze druk niet in de winkels komen te liggen.

PSV liet weten het te betreuren dat deze postzegels  in de omloop zijn gekomen en zal zijn excuses aanbieden aan de familie van Frits Philips. ‘Frits Philips is een van onze grootste, zo niet het grootste clubicoon. Dit is een smetje op een verder uitstekende avond’, meldt woordvoerder Jeroen van den Berk.

Overigens is het niet de eerste keer dat PSV moeite heeft met de spelling van namen. Eerder speelde Luciano Narsingh met het shirt ‘Narsigh’ en heette Giorginio Wijnaldum al eens ‘Wijnaldem’.

Bron(nen):   Omroep Brabant  Bron foto    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  • catchit64

    Ach, de zegels zijn voornamelijk bestemd voor dat voetbalvolk, die zijn zo achterlijk dat ze het niet eens zouden hebben opgemerkt

  • Bert Hilhorst

    P.S. staat altijd onder aan.

  • Ralf Jansen

    Beetje misleidende kop, later staat in het artikel dat niet PSV maar een ander bedrijf de fout heeft gemaakt.