Dankzij een scheidsrechter en Heerenveen is de spanning weer een beetje terug

Sport
zondag, 21 april 2013 om 20:32
welingelichtekringen header 1
Eerst was er het sterk spelende Heerenveen van Marco van Basten dat Ajax twee punten afhandig maakte. En toen was er de scheidsrechter die Feyenoord al snel in de wedstrijd tegen Vitesse in een leunstoel plaatste. De ploeg van trainer Ronald Koeman klom over de Arnhemse rivaal naar de derde plaats dankzij een verdiende thuiszege: 2-0. De Rotterdammers, in punten op gelijke hoogte met nummer 2 PSV, hadden in de 38e minuut wel een onterecht toegekende strafschop nodig om het defensieve verzet van het danig verzwakte Vitesse te breken. Zonder de geblesseerde smaakmakers Wilfried Bony (kuit) en Marco van Ginkel (hoofd) wekte Vitesse vanaf de eerste minuut de indruk een gelijkspel meer dan voldoende te vinden. Feyenoord, met middenvelder John Goossens verrassend als vervanger van de uitgeschakelde vleugelspits Jean-Paul Boëtius (knie), had voor de rust grote moeite om door de muur van Arnhemse verdedigers te breken. Met uitzondering van doelman Erwin Mulder vertoefden meer dan eens alle spelers op de helft van Vitesse, waar het balverlies door de grote drukte aanzienlijk was. Het was Lex Immers die zijn ploeg na 5 minuten een veilige marge bezorgde. De Hagenaar, die half december voor de laatste keer scoorde in de eredivisie, sloeg toe na een half geblokkeerd van Ruben Schaken, 2-0. Feyenoord speelde daarna tegen het moedeloze Vitesse een gewonnen wedstrijd. De thuisclub verzuimde de rivaal in het laatste half uur met een grotere nederlaag terug naar Arnhem te sturen. De spanning in de top van de eredivisie is daardoor toch weer een beetje teruggekomen. Feyenoord en PSV kunnen Ajax nog achterhalen en Feyenoord, PSV en Vitesse kunnen alledrie nog tweede worden.