Olympische Spelen: de hoogtepunten van dag 2

zondag, 29 juli 2012 om 22:50
welingelichtekringen header 1
De tweede officiële dag van de Olympische Spelen zit erop. Opvallend nieuws en uitslagen uit Londen kort uitgelicht: Bron: nocnsf.nl, infostrada sports
  • De tweede atlete is betrapt op dopinggebruik: Turnster Loeiza Galioelina uit Oezbekistan is voorlopig geschorst wegens het gebruik van furosemide, een maskerend middel.
  • De Nigeriaan Hamadou Djibo Issaka begon drie maanden geleden met roeien. En vandaag deed hij in een skiff mee aan de Olympische Spelen. De 35-jarige Afrikaan deed 8.39,66 over zijn race, 1 minuut en 40 seconden langzamer dan de andere roeiers.
  • Tennisster Mario Sjarapova werd belaagd in een restaurant van het olympisch dorp door andere atleten. "Ik ben zonder te eten weer weggegaan en heb alleen nog snel een glas sinaasappelsap meegegraaid'', aldus een geschrokken Sjarapova.
  • Inge de Bruin is haar olympisch record op de 100 meter vlinderslag kwijt aan de Amerikaanse zwemster Dana Vollmer. Als eerste vrouw slaagde Vollmer erin onder de 56 seconden te zwemmen (55,98 seconden).
  • De Braziliaanse voetballers zijn na twee zeges al zeker van een plek in de kwartfinale. De Zuid-Amerikanen wonnen vandaag van Wit-Rusland met 3-1. In het eerste duel won de ploeg van Egypte.
  • Opnieuw geen gouden plak voor zwemkoning Michael Phelps: Frankrijk won verrassend van de Verenigde Staten in de 4x100 meter vrije slag. Het brons ging naar Rusland.
  • Wielrennen: Marianne Vos won goud in de wegwedstrijd: de eerste gouden medaille voor Nederland.
  • Turnen: Céline van Gerner verbetert haar persoonlijk puntenrecord en heeft zich geplaatst voor de meerkampfinale.
  • Zwemmen: Sebastiaan Verschuren plaatste zich niet voor de finale van de 200 meter vrije slag. Ook Nick Driebergen strandde in de halve finale op de 100 meter rugslag. Dion Dreessens was al in de series (200 meter vrije slag) uitgeschakeld. De dames Van Rouwendaal en Nijhuis strandden eveneens in de series van respectievelijk de 100 meter rugslag en 100 meter schoolslag.
  • Hockey: De Nederlandse hockeyvrouwen wonnen eenvoudig van België (3-0).
  • Roeien: De dames acht is er met een derde plaats niet in geslaagd zich direct voor de finale te plaatsen. Dinsdag zullen zij een plek moeten afdwingen tijdens de herkansing. Ook het duo Sigmond/Head heeft zich niet direct kunnen plaatsen voor de halve finales van de lichte dubbeltwee en zijn tot de herkansing veroordeeld.
  • Badminton: Yao Jie won overtuigend haar eerste partij en speelt dinsdag haar tweede groepsduel. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de achtste finales.
  • Tafeltennis: Li Jie en Li Jiao wonnen beiden hun wedstrijd en hebben de vierde ronde bereikt.
  • Beachvolleybal: Reinder Nummerdor en Richard Schuil wonnen de eerste groepswedstrijd. De damesduo's Van Iersel/Keizer en Gestel/Meppelink verloren hun hun eerste wedstrijd.
  • Paardensport: De eventingruiters hebben matig gescoord in de dressuur. Oranje staat voorlopig op de 12e plek. De ruiters Andrew Heffernan en Elaine Pen kwamen in actie. Heffernan staat op plaats 34 in het individuele klassement. Tim Lips staat op plaats 39. Pen staat voorlopig op plaats 43.
  • Zeilen: Pieter-Jan Postma staat voorlopig op de zesde plaats in het klassement van de Finnklasse met een vijfde en tiende plaats in de twee gevaren races. Het dames matchraceteam begon met een overwinning op Nieuw-Zeeland. Daarna verloor het drietal in de groepsfase van Rusland.
  • Tennis: Robin Haase zou in actie komen in zowel het enkel- als in het dubbelspel (met Jean-Julien Rojer). Vanwege de aanhoudende regen werden zijn partijen geschrapt.