‘David Beckham wil voetbalclub Malaga overnemen’

David Beckham overweegt om samen met ex-Amerikaans international Alexi Lalas Malaga over te nemen. Dit meldden diverse Spaanse kranten. Het duo zou 75 procent van de aandelen willen verwerven.

Malaga is momenteel in handen van de Qatarese sjeik Abdullah Al-Thani, die de club in 2010 overnam en er sinds die tijd 150 miljoen euro in stopte. Maar de club verkeert in grote financiële problemen. De UEFA maakte deze week bekend dat Malaga bij de 23 clubs hoort, die niet hoeven te rekenen op Europees prijzengeld, omdat zij nog achterstallige betalingen aan andere clubs, eigen werknemers of fiscale autoriteiten hebben.

Bij Malaga wuiven ze vooralsnog de geruchten weg. ‘We hebben veel geld geïnvesteerd in dit project en zijn niet van plan om te stoppen. Integendeel, nieuwe investeringen zullen volgen, maar dan op het juiste moment. De sjeik blijft geïnteresseerd in Málaga,’ meldt de vice-voorzitter van de club.

Beckham en Lalas hebben samen een verleden bij LA Galaxy. Lalas was algemeen manager van de club op het moment dat Beckham naar de Major Leaugue Soccer overstapte.