Dumoulin in select rijtje

Sport
door anp
zondag, 10 juli 2016 om 17:39
dumoulin in select rijtje1468165260
ANDORRA ARCALIS (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft zijn naam zondag bijgeschreven in een select rijtje. De 25-jarige Limburger schreef de negende etappe in de Tour de France op zijn naam, de koninginnenrit door de Pyreneeën met de aankomst bergop in Andorra Arcalis. Als vijfde Nederlandse renner heeft Dumoulin nu in alle grote rondes een ritzege geboekt.
De Limburger van Giant-Alpecin won vorig jaar twee etappes in de Ronde van Spanje, waaronder een bergrit. Hij droeg ook dagenlang de rode leiderstrui in de Vuelta. Dit jaar schreef Dumoulin de openingstijdrit van de Giro d'Italia op zijn naam. In de Touretappe naar Andorra maakte hij zijn eigen trilogie compleet. Gerben Karstens, Jean-Paul van Poppel, Jeroen Blijlevens en Erik Breukink waren eerder ook succesvol in de Giro, Tour én Vuelta, zo zocht databureau Gracenote uit.
Dumoulin is de eerste Nederlander sinds Michael Boogerd die een bergetappe in de Tour wint. Boogerd zegevierde in 2002 op La Plagne. Dumoulin is de zevende Nederlandse winnaar van een bergrit in de Ronde van Frankrijk.