Chaos in de giro: Kelderman naar huis

Sport
zondag, 14 mei 2017 om 17:41
schermafbeelding 2017 05 14 om 173815
Een motorrijder van de politie, met als taak ongelukken voorkomen, ging in de eerste bergetappe van de 100e Giro van Italië stilstaan op een relatief smalle weg, waar het peloton op af stormde. Wilco Kelderman reed als eerste tegen de motor op, na hem volgde andere klassementsrenners als Yates en Lauda. Kelderman moest opgeven. Quitana won de rit en heeft de leiding in het klassement. Tom Dumoulin en Bauke Mollema deden uitstekende zaken in de strijd om het algemeen klassement. Dumoulin eindigde op 24 seconden als tweede achter Thibaut Pinot. Mollema werd op 41 seconden vierde en Steven Kruijswijk moest zich tevreden stellen met de twaalfde plaats. Dumoulin staat 30 seconden achter Quitana. Dinsdag volgt een klimtijdrit, waarin Dumoulin mogelijk in staat is de leiding en de roze trui over te nemen [embed]http://video.businessinsider.com/59186c3ae559f1b35a8b4ab5-606-330.mp4[/embed]