Van Gaal: 3-0 is te weinig

Sport
vrijdag, 12 oktober 2012 om 23:01
welingelichtekringen header 1
Louis van Gaal toonde zich niet tevreden met het schrale succes van 3-0 tegen Andorra. ,,Ik vind 3-0 te weinig'', oordeelde de bondscoach na de eenzijdige maar vlakke interland in de Kuip. ,,Ik ben alleen tevreden met de eerste twintig minuten. We zijn enorm sterk begonnen, met twee goals. En dan verwacht dat je doorgaat, maar dat is niet gebeurd. En zeker niet in de eerste helft, waarin we te weinig kansen schiepen''. Volgens Van Gaal had Oranje na rust wel voldoende kansen om de score aardig op te voeren. ,,Maar die kansen werden op een na allemaal gemist. Daardoor werd het niet 5-0 of 6-0. En dan gaat iedereen anders naar huis'', zo begreep hij de katterige stemming onder het publiek dat was gekomen voor een doelpunten-festival tegen het dwergstaatje. Ook Dirk Kuyt, ingevallen voor Jeremain Lens, en Rafael van der Vaart beleefden geen grootse avond in Rotterdam. ,,We zakten na twintig minuten weg. En dan breng je jezelf in de problemen. Ik vind dit soort wedstrijden altijd uiterst moeilijk. Je kan het nooit goed doen'', aldus Kuyt. En Van der Vaart, nu 101-voudige international: ,,Qua voetbal was het geen geweldige avond. Er was voor de aanval zo verschrikkelijk weinig ruimte. De wil was er wel maar de wedstrijd liep een beetje vast''. Het Nederlands elftal treft dinsdag in Boekarest het eveneens nog ongeslagen Roemenie, dat verrassend in Turkije met 1-0 won. ,,Ik had gehoopt op een gelijkspel. Dan verliezen beide landen twee punten. Het wordt heel lastig in Boekarest. De Roemenen zitten duidelijk in een flow'', zo keek Van Gaal alvast even vooruit.