Welingelichte Kringen.nl
WOENSDAG 24 AUGUSTUS 2016 

‘Duitsers lachen om eigen volkslied’ en meer opvallende gebeurtenissen tijdens de kwalificatieduels

‘Duitsers lachen om eigen volkslied’ en meer opvallende gebeurtenissen tijdens de kwalificatieduels
Door - maandag 15 oktober 2012, 14:40 in categorie: Sport

Toen de Duitse Mannschaft klaarstond voor de wedstrijd tegen de Ieren, keken enkele internationals raar op bij het horen van het Duitse volkslied. Het ‘Das Lied der Deutschen’ werd in Dublin gespeeld op doedelzakken. Op sommige gezichten is een lachje te bespeuren. De Duitsers lieten met een 6-1 overwinning weinig heel van de Ieren.

 

De Zwitserse bondscoach Ottmar Hitzfeld zette zichzelf te kijk door in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (1-1) tot twee keer toe zijn middelvinger op te steken. Dit gebaar was waarschijnlijk bedoeld voor de scheidsrechter. Hitzfeld bood achteraf zijn excuses aan en verklaarde opmerkelijk genoeg: ,,Het was naar mijzelf gericht. Ik was woedend op mezelf en op de gemiste kans op 3 punten”.

De kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tussen Senegal en Ivoorkust werd zaterdagavond een kwartier voor het einde gestaakt vanwege rellen op de tribune. Er werd brand gesticht en voorwerpen werden op het veld gegooid. De rellen braken uit nadat Didier Drogba de 0-2 voor Ivoorkust maakte. Na veertig minuten oponthoud achtten de officials het niet verantwoord het duel te hervatten.