Dopingdokter Armstrong werkte ook met tennissers

Tennissers David Ferrer en Sara Errani werkten samen met dopingarts Luis Garcia del Moral. Del Moral was jarenlang arts van de US Postal-wielerploeg en wordt beschuldigd van het toedienen van doping aan onder meer Lance Armstrong in het rapport van Usada. Dit meldt The Australian.

Sara Errani brak dit jaar door met een finaleplaats op Roland Garros. Zij gaf de samenwerking toe, maar liet weten deze inmiddels te hebben verbroken. ‘Hij was de beste dokter in Valencia voor alles, dus natuurlijk heb ik met hem gewerkt’, meldt de 25-jarige Italiaanse. David Ferrer staat vijfde op de wereldranglijst. De Spaanse tennisser woont in Valencia, de stad van waaruit de dopingdokter zijn werk zou hebben verricht. Ferrer heeft de samenwerking niet toegegeven.

De Internationale tennisbond ITF waarschuwde in augustus al officieel tegen het samenwerken met Del Moral. Volgens de wereldantidopingcode is het echter niet verboden voor sporters om samen te werken met artsen die niet meer welkom zijn in de sport, zoals Del Moral.

Del Moral zou ook voor voetbalclubs Valencia en Barcelona hebben gewerkt.

Bron(nen):   The Australian