UCI: geen snel besluit in doping-zaak Froome

Sport
door anp
woensdag, 17 januari 2018 om 12:49
uci geen snel besluit in astma zaak froome1516189924
Een besluit over de astma-affaire rond viervoudig Tourwinnaar Chris Froome valt op korte termijn niet te verwachten. Voorzitter David Lappartient van de internationale wielrenunie UCI hoopt wel dat er duidelijkheid is voor de start van de Ronde van Italië op 6 mei. Dat zegt hij in een interview met de Zwitserse krant Neuen Zürcher Zeitung.
Froome is dit jaar tijdens de door hem gewonnen Ronde van Spanje positief getest op salbutamol. Dat nieuws kwam op 13 december naar buiten. Salbutamol is een geneesmiddel tegen astma. De Brit heeft toestemming om het middel te gebruiken, maar volgens de UCI was de waarde van de stof die werd aangetroffen in zijn urine, veel hoger dan is toegestaan. Froome moet zich verantwoorden bij de bond. Hij is vooralsnog niet geschorst.
,,Froome is niet zomaar een renner. Hij heeft meer geld en kan meer deskundigen inhuren die ontlastende documenten voor hem kunnen opstellen. Die kunnen wij niet simpelweg van tafel vegen. Natuurlijk is er de wens deze zaak snel op te lossen, maar wij dienen wel de rechten van de renner te respecteren'', aldus Lappartient.