Paralympisch atlete mag niet naar toilet in vliegtuig. Het zou anderen choqueren

Sport
donderdag, 05 april 2018 om 11:09
emerson
De Britse paralympisch atlete Nikki Emerson wilde in het vliegtuig naar het toilet, maar omdat ze lang moest wachten op hulp besloot ze zelf naar de wc te kruipen. Dat was 'onacceptabel' volgens een stewardess. Het zou andere passagiers 'choqueren'.
De 29-jarige Emerson vloog met Emirates van Australië naar Groot-Brittannië om deel te nemen aan de Commonwealth Games. Sinds een auto-ongeluk in 2008 is ze vanaf haar middel verlamd. Ze vroeg een stewardess om hulp om naar het toilet te gaan, maar kreeg te horen dat ze moest wachten tot de medewerkers klaar waren met het rondbrengen van eten en drinken.
Aangezien dat nog wel een uur duurde, besloot ze over de vloer naar het toilet te kruipen. "Toen ik uit het wc-hokje kwam, stond er een stewardess te wachten om me te vertellen dat dit niet oké was," vertelt Emerson aan de BBC. "Ze zei, 'je kunt niet over de vloer kruipen, het maakt mensen van streek. Laat me je helpen met lopen'. Ik zei, 'ik kan helemaal niet lopen'."
"In mijn hoofd is de enige reden dat andere passagiers dit ongemakkelijk vinden, dat het ze laat zien dat de luchtvaartmaatschappij waarmee ze reizen geen adequate voorzieningen heeft voor mensen met een beperking, maar ik weet niet of dat is wat de stewardess bedoelde."
De boze atlete besluit: "Ik reis veel en voel me daar relaxed bij. Hoe ik me voortbeweeg ziet er misschien vreemd uit, maar voor mij is het een manier om me zelfstandig te verplaatsen als ik mijn rolstoel niet bij me heb."
Bron(nen): BBC