FBI boos op Apple: iPhone onmogelijk te hacken

Apple heeft de beveiliging van de iPhone zover opgevoerd dat de telefoon haast onmogelijk is te hacken. Tot grote frustratie van de FBI die spreekt van de hindering van politiewerk.

“Wanneer is het gewoon een poging om de dingen te verbeteren en wanneer wordt politiewerk gehinderd?” zei Stephen Flatley, forensisch expert van de FBI, woensdag tijdens de Internationale Conferentie over Cyberveiligheid in New York. “Apple is behoorlijk bedreven in het werk van een duivels genie.” Hij vindt de mensen van Apple ‘een stelletje eikels’.

Een dag eerder noemde FBI-directeur Christopher Wray telefoonencryptie “een dringende zaak van openbare veiligheid”. “In het belastingjaar 2017 waren we niet in staat om toegang te krijgen tot de inhoud van 7.775 toestellen – waarbij we gebruik maakten van de gepaste en beschikbare technische middelen – zelfs al hadden we de wettelijke autoriteit om dat te doen. Elk van die bijna 7.800 toestellen houdt verband met een bepaald onderwerp, een bepaalde verdachte, een bepaald slachtoffer, een bepaalde bedreiging.”

Apple blijft volhouden dat het de consument wil beschermen tegen kwaadwillende overheden en criminele hackers. “Al vele jaren gebruiken we encryptie om de persoonlijke gegevens van onze klanten te beschermen omdat we geloven dat het de enige manier is om hun informatie veilig te houden,” aldus de techgigant.

Bron(nen):   HLN