Waarom mannen blondines boven brunettes verkiezen

Wetenschap
zondag, 12 januari 2020 om 00:24
blondine
Waar we de laatste tijd vaker berichten zien langskomen dat mannen brunettes zouden verkiezen boven blondines, is hier nog een wetenschappelijk bewezen lijstje met 5 redenen waarom blondines beter zouden zijn.
  1. Blondines zijn vrouwelijker
    Vrouwen met blond haar hebben meer oestrogeen dan vrouwen met bruin haar; dit is hét vrouwelijke hormoon en dus zijn blondines vrouwelijker. Daarnaast bezitten ze meer vrouwelijke uiterlijke kenmerken dan brunettes: fijnere gelaatstrekken, een gladdere huid, minder lichaamsbeharing, smallere schouders en een puntige kin.
  2. Blondines staan vaker in de Playboy
    Uit onderzoek blijkt dat in de Playboy gemiddeld meer blonde vrouwen staan dan in het gemiddelde vrouwenblad. Met andere woorden: mannen kijken liever naar blondines dan brunettes en vinden blonde vrouwen dus aantrekkelijker.
  3. Blondines zijn aantrekkelijker en spontaner
    Uit een Brits onderzoek onder 3.000 mannen blijkt dat de meerderheid van de mannen vaker een relatie aangaat met een blonde vrouw. Bijna 20% van de mannen gaf aan dat dit komt omdat blondines er meestal beter uit zien en de helft van de ondervraagde mannen zeggen dat blondines spontaner zijn.
  4. Blondines hebben betere seks
    Daarnaast blijken blondines meer plezier te hebben, zelfverzekerder te zijn en een beter seksleven te hebben. Ook komen blonde vrouwen sneller voor zichzelf op, waardoor ze meer bereiken in het leven.
  5. Blondines worden vaker aangesproken
    Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen met blonde haren het meeste worden aangesproken door mannen, anderhalf keer vaker dan brunettes.
Voor de vrouwen die geen blond haar hebben is blonderen een optie; veel van bovenstaande effecten schijnen dan alsnog te werken.
Bron(nen): Gezond.be