Boze Jutta Leerdam: 'Het gaat me niet om geld en ik ben geen diva. Ik ben een winnaar'

Sport
dinsdag, 23 april 2024 om 6:18
jutta leerdam bevestigt relatie met youtube ster jake paul1680545537
Jutta Leerdam schaatst voortaan niet meer in het gele pak van Jumbo. Sven Kramer maakte gisteren bekend dat Leerdam te veeleisend was. Kramer heeft maandag verklaard dat er niemand boven de ploeg staat toen hij moest uitleggen waarom hij de contractbesprekingen namens Jumbo-Visma definitief had gestaakt. Hij zei dat er een goede aanbieding voor Leerdam was. „Wij proefden bij haar niet de overtuiging die in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen zijn”, aldus Kramer. „Daarom hebben we vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen.”
Leerdam (25) voelt zich ongemakkelijk bij hoe dit vanuit de ploeg wordt gecommuniceerd. Ze woont en werkt op het Caribische eiland waar ze sinds het einde van het afgelopen schaatsseizoen woont met haar vriend Jake Paul.
Leerdam zegt: 'Ik gun ze het beste, want ik weet dat ze sponsoren zoeken en wil hen niet in de weg staan. Maar ik ben helemaal geen diva, ik ben een winnaar. Ze gooien het nu op mijn stigma. Ik draag inderdaad make-up, hou van mooie kleren en ben actief op sociale media. Als ik echt een diva was geweest, zou ik voor het geld hebben gekozen. Maar dat is niet waar het mij om gaat, ik schaats om het goud en de route die mij daar brengt. Die gouden medaille wil ik koste wat kost winnen.”
Ik van make-up en mooie kleren en van winnen
Leerdam: „Sven denkt dat het gaat over een onderhandeling of een aanbod. Het gaat mij helemaal niet om salaris, ik wilde ondanks hun goede financiële aanbieding juist sporttechnisch iets anders. Ik heb veel alternatieven aangedragen, maar zonder resultaat. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Ik wil absoluut geen modder gooien, maar hoe dit wordt gecommuniceerd is respectloos en lijkt op damage control. Ik wilde verbeteren in de sporttechnische sfeer, iets dat me verder helpt. Dat heb ik nodig, dat voel ik. Maar ze wilden niets veranderen en wilden dat alles bij het oude bleef. Bij Jac ligt het accent meer op de basis, en ik kom van een achtergrond waar de visie anders en specifieker was. Het is ook een tijd wel goed gegaan, maar voor nu heb ik iets extra’s nodig. Ik werd schaatstechnisch altijd extreem uitgedaagd. Ik mis dat. Het voelde net te safe voor mij. Nogmaals, ik wil niet met modder gooien en heb respect voor Jacs visie, maar dit is wat mijn gevoel zegt. Ik heb altijd naar mijn hart geluisterd en dat doe ik nu ook. Ik was niet van plan om hier een interview over te geven, totdat het weer alle ballen op Jutta was."