Archieven: ANP berichten

Wetenschapper: belangrijk dat Dumoulin nadenkt over identiteit

DEN HAAG (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin kan binnenkort een boekje in zijn brievenbus verwachten met de titel: The Secret Balance of Champions. Het is een bundeling van verhalen waarin 32 grootheden uit de sport vertellen over de fysieke en mentale problemen die ze in hun carrière hebben overwonnen. "Dit is een boek dat we gratis verstrekken en dat iedere topsporter zou moeten lezen", zegt medisch wetenschapper en oud-profvoetballer Vincent Gouttebarge. "We zullen er zeker een bij Tom bezorgen."

‘Pfizer productie blijft over 3 maanden zoals gepland’

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Johnson heeft gezegd dat de geplande productie van het coronavaccin van de farmaceuten Pfizer en BioNTech over drie maanden genomen niet lager uitvalt dan gepland. In Europa zijn begin dit jaar grote zorgen ontstaan door vertragingen van leveranties van het vaccin. Volgens de farmabedrijven is er momenteel enige vertraging door werkzaamheden waarbij een productiecentrum in België onder handen wordt genomen.

Brussel zet druk op AstraZeneca voor levering afgesproken doses

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft farmaceut AstraZeneca laten weten te verwachten dat de contractueel vastgelegde hoeveelheid doses voor de EU-landen zo snel mogelijk worden geleverd, zodra het vaccin door het Europees Geneesmiddelbureau (EMA) wordt goedgekeurd. Voorzitter Ursula von der Leyen heeft de topman van het bedrijf, Pascal Soriot, in een telefoongesprek maandagmorgen "eraan herinnerd dat de EU aanzienlijk heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling en productie van het vaccin en zo goed en snel mogelijk daar resultaat van wil zien", zei haar woordvoerder.

NPB: nieuwe uitputtingsslag middenin gezondheidscrisis

AMSTERDAM (ANP) - NPB-voorzitter Jan Struijs vreest een nieuwe uitputtingsslag middenin de gezondheidscrisis. De komende dagen zijn volgens hem bepalend voor de vraag of na de ziekenhuizen ook de politie bestand is tegen de gevolgen van het coronavirus. "Alles is opgeschaald. De vraag is of we hier te maken hebben met een piek en een ontlading van het ongenoegen, of dat we er langdurig mee te maken krijgen. Het moet geen uitputtingsslag worden."

Philips smaakmaker in groene AEX, luchtvaartsector onder druk

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine verliezen zien. De markten bleven gevangen tussen de hoop op een snelle goedkeuring van het grote Amerikaanse steunpakket en de vrees voor het coronavirus. De Europese luchtvaartsector stond opnieuw onder druk vanwege verdere reisbeperkingen in de strijd tegen het virus. Op het Damrak vielen de resultaten van zorgtechnologiebedrijf Philips in de smaak bij beleggers.

Mercedes-baas: advocaten werken hard aan nieuw contract Hamilton

KITZBÜHEL (ANP) - Lewis Hamilton heeft nog altijd geen nieuw contract in de Formule 1 getekend bij Mercedes, de renstal waarvoor de Brit sinds 2013 rijdt en afgelopen seizoen voor de zevende keer de wereldtitel veroverde. "De advocaten zijn hard aan het werk, maar voor de eerste grand prix van dit jaar in Bahrein moet er natuurlijk wel iets op papier staan", zei teambaas Toto Wolff op de Oostenrijkse televisie.