100% NL zamelt geld in voor boetes shows Theo Maassen

Radiozender 100% NL zamelt geld in voor de boetes die het Haarlemse theater De Liefde boven het hoofd hangt. Het theater organiseert donderdag- en vrijdagavond twee shows van Theo Maassen voor een volle zaal. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters eigenlijk maar twee derde van de volledige capaciteit naar binnen laten.

De Liefde besloot zich niet aan die maatregel te gaan houden. Tijdens de try-outs van Maassen donderdag en vrijdag zullen dan ook alle 120 stoelen per avond bezet zijn. De bezoekers moeten vooraf wel hun CoronaCheck-app laten zien. De gemeente heeft aangegeven "handhavend" op te treden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat het theater een dwangsom krijgt van 2500 euro op de eerste avond. Als het theater de tweede voorstelling op vrijdagavond ook met de volledige capaciteit doorzet, kan er een boete volgen.

De radiozender besloot donderdagochtend een inzamelingsactie te starten om in ieder geval die eerste boete op te vangen. Mede omdat het theater volledig wordt gerund door vrijwilligers. De Liefde noemt de actie "helemaal geweldig". Overigens gelden de capaciteitsmaatregelen per 25 september niet meer, zo bleek dinsdag uit de coronapersconferentie van het kabinet.