28,5 miljoen euro extra voor GGZ

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 28,5 miljoen euro extra uit om de werkdruk in de geestelijke gezondheidszorg te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft hierover een akkoord getekend met GGZ Nederland, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de Federatie Opvang (FO).

Het betekent dat voor de forensisch psychiatrische afdelingen en de forensisch psychiatrische klinieken de komende drie jaar extra geld beschikbaar komt. Door de stijgende vraag is de werkdruk hier hoog. Verder komt er een campagne om meer personeel te werven en moeten de administratieve lasten in 2020 met 25 procent zijn afgenomen.

GGZ Nederland en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) stuurden vorige maand nog een brandbrief naar de Tweede Kamer. Zij waarschuwden dat het aantal incidenten zou toenemen door de zware werkdruk, het personeelsgebrek en tekort aan financiële middelen. Zij stelden dat er zeker 20 miljoen euro extra nodig was voor de sector.

0 Reacties Doe mee met de discussie →