3FM-dj’s dit jaar niet lopend door het land voor Serious Request

HILVERSUM (ANP) - Voor de derde editie van de inzamelingsactie Serious Request: The Lifeline gaan de dj's niet het land in. Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt 3FM het onverantwoord om al wandelend geld op te halen voor het Rode Kruis, maakte de publieke radiozender woensdag bekend.

De eerder aangekondigde route, waarbij de dj-teams Sander Hoogendoorn en Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman, en Wijnand Speelman en Rob Janssen van Roermond naar Zwolle zouden lopen, wordt uitgesteld naar 2021. De zender werkt nu aan een alternatieve actie in de week voor Kerstmis. Hoe die er precies uit komt te zien, wordt binnenkort bekendgemaakt. De dj's blijven in ieder geval 24 uur per dag live radio maken en luisteraars kunnen vanuit huis meedoen aan een sponsorloop. Ook blijft het mogelijk om platen aan te vragen voor geld.

Eerder werd al bekend dat het opgehaalde geld van Serious Request dit jaar naar de bestrijding van de coronapandemie gaat. Het zal de laatste keer zijn dat 3FM samenwerkt met het Rode Kruis.