Aangeefster Danny de Munk gaat getuigenverhoor strijdlustig in

De vrouw die aangifte van verkrachting deed tegen Danny de Munk is "strijdlustig" nu zij een getuigenverhoor zal ondergaan. De rechtbank van Amsterdam maakte donderdag bekend het verzoek van De Munk goed te keuren om de vrouw in het openbaar te horen.

"Cliënte had deze beslissing enigszins verwacht nadat het Openbaar Ministerie besloot de strafzaak te seponeren", laat Anthony Leigh, de advocaat van de vrouw, weten aan het ANP. Leigh noemt het toewijzen van het verzoek wel "een verkeerde boodschap" aan andere slachtoffers. "Als je weet dat je dit te wachten staat, is de kans aanwezig dat je het misschien maar laat zitten omdat je niet bestand bent tegen deze druk." De vrouw staat nog altijd achter haar beslissing om aangifte te doen.

Annemiek van Spanje, de advocaat van De Munk liet eerder weten "blij" te zijn met het besluit van de rechtbank. "Hij is blij met deze beschikking, omdat het voor hem heel belangrijk is om de onderste steen boven te krijgen", aldus Van Spanje.

Half november werd bekend dat De Munk niet wordt vervolgd voor verkrachting vanwege onvoldoende bewijs. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.