Aanhouding en 14 tips na nieuwe beelden van rellen Coolsingel

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een nieuwe aanhouding gedaan in verband met de rellen op de Coolsingel, laat een woordvoerster weten. Details over de aanhouding worden later bekend gemaakt. De aanhouding werd gedaan naar aanleiding van nieuwe beelden van de rellen in Rotterdam, die dinsdagavond te zien waren in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarmee komt de teller van aangehouden verdachten op 54.

Ook heeft de politie veertien nieuwe tips binnengekregen naar aanleiding van de uitzending, waarin herkenbare beelden waren te zien van zes nieuwe verdachten. Ook werden er geblurde beelden getoond van twee relschoppers die actief waren in Den Haag op 20 november. Zij krijgen een laatste kans zich te melden. Indien zij dat niet snel doen, zullen ook herkenbare beelden van hen worden getoond.

Vorige week donderdag werden al in een regionaal opsporingsprogramma en online herkenbare beelden getoond van acht andere verdachte relschoppers. Na het vrijgeven van die beelden werden vier mensen aangehouden.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Onder meer politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.