Aantal dagelijkse besmettingen in België zakt onder de duizend

BRUSSEL (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in België is voor het eerst weer onder de duizend per dag gezakt, meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus in het land geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent ten opzichte van de week daarvoor. In totaal raakten in België sinds het begin van de pandemie ruim een miljoen mensen geïnfecteerd.

Van de 41.800 testen die de afgelopen week werden afgenomen was 2,9 procent positief, een daling met 1,2 procent. Volgens berekeningen van het instituut is het zogeheten reproductiegetal gedaald tot 0,77. Dat wil zeggen dat 100 mensen die het virus hebben opgelopen gemiddeld 77 anderen besmetten. Dat betekent dat de epidemie aan kracht inboet.

Dagelijks worden er nog 52,3 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een daling van 30 procent in vergelijking met een week eerder. In totaal liggen nu nog 721 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 285 patiënten op de intensive care.

Er overleden dagelijks gemiddeld 9,7 Belgen aan corona, een daling met 26,1 procent. Sciensano meldt ook dat inmiddels 5,5 miljoen mensen in België een eerste vaccinatie hebben gehad. Ruim 2,9 miljoen inwoners, 32,2 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.