Aantal passagiers nationale luchthavens stijgt

DEN HAAG (ANP) - De groei van de passagiersaantallen op de vijf nationale luchthavens zet door. In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland. Een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal passagiers nam procentueel het meest toe op Maastricht Aachen Airport. Daar steeg het aantal reizigers met 49 procent. Dat komt door uitbreiding van het aantal bestemmingen waarop luchtvaartmaatschappij Corendon vanaf Maastricht vliegt. Op Eindhoven Airport groeide het aantal passagiers met 8 procent. Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde lieten groeicijfers zien van 9,8 procent en 5,6 procent.

Met 18,8 miljoen reizigers was de passagiersgroei op Schiphol 3,3 procent. Dat is de kleinste toename sinds het vierde kwartaal van 2013. Daarnaast daalde het aantal vluchten van en naar Schiphol met 0,8 procent. Dat komt voornamelijk door een daling van het aantal vliegtuigbewegingen binnen het handelsverkeer.

0 Reacties Doe mee met de discussie →