Aanvaller Burgzorg definitief van Heracles naar Mainz

MAINZ (ANP) - De Nederlandse aanvaller Delano Burgzorg blijft in de Bundesliga voetballen. De Duitse club 1. FSV Mainz 05 heeft de koopoptie in het huurcontract gelicht, waardoor Burgzorg definitief overkomt van Heracles Almelo. Hij kreeg een contract tot de zomer van 2025 bij de nummer 8 van de Bundesliga.

De 23-jarige Amsterdammer speelt sinds de winter al op huurbasis voor de club van onder anderen Jeremiah St. Juste (die verhuist naar Sporting Portugal) en Jean-Paul Boëtius. Na drie invalbeurten en een doelpunt in de verloren uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin (3-1) raakte Burgzorg besmet met het coronavirus. Toen de voormalig jeugdinternational daarvan was hersteld, bleek hij te kampen met een infectie van de hartspier. Burgzorg kwam sindsdien niet meer in actie voor Mainz.

"Delano heeft laten zien dat hij een veelzijdige spits is, we kijken uit naar zijn ontwikkeling in de komende jaren", zegt technisch directeur Martin Schmidt. "Hoewel dit proces een aantal maanden is vertraagd vanwege zijn hartspierinfectie, zijn we ervan overtuigd dat hij de draad weer oppakt zodra hij volledig genezen is."

Burgzorg maakte in de eerste maanden van dit seizoen vier doelpunten voor Heracles. De Almeloërs eindigden in de Eredivisie op de zestiende plaats en moeten de play-offs om promotie/degradatie in.