Aanvaller Kane ziet niets in uitspelen competitie in nazomer

LONDEN (ANP) - Aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur voelt er weinig voor om het huidige seizoen indien nodig in juli en augustus uit te spelen. "Nee, daar zie ik niets in", liet de aanvoerder van Engeland weten. "In die periode kunnen we ons beter bezighouden met het nieuwe seizoen."

Onder anderen voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA sloot zaterdag in een interview een dergelijke oplossing voor de huidige problematiek vanwege het wereldwijde coronavirus niet uit. Het nieuwe seizoen zou daardoor aanzienlijk later beginnen.

Wat Kane betreft, moet de competitie worden geschrapt als de Premier League tegen eind juni niet voltooid kan zijn. "Ik weet dat ze er alles aan doen om het huidige seizoen volledig te kunnen beëindigen. Maar er moet een moment zijn dat er een conclusie komt en er een besluit kan worden genomen. Genoeg is genoeg. Voorlopig regeert de onzekerheid. Wat komt er allemaal nog meer op het voetbal af?"

Speelkalender

Het profvoetbal in Engeland ligt in elk geval tot 30 april stil vanwege de pandemie door het coronavirus. De meeste clubs in de Premier League moeten nog negen wedstrijden spelen. Liverpool heeft de landstitel voor het grijpen dankzij een ongekende voorsprong van 25 punten op nummer 2 Manchester City.

Het EK voetbal, dat komende zomer zou worden gehouden, is onder meer ook verplaatst naar volgend jaar zomer om ruimte op de speelkalender te maken voor alle resterende duels in de nationale competities en de Europese clubtoernooien.