Aanvaller Mané deelt al handtekeningen uit in München

MÜNCHEN (ANP) - Aanvaller Sadio Mané heeft al de nodige handtekeningen uitgedeeld in München. De Senegalese international staat op het punt om Liverpool te verruilen voor Bayern München. Mané onderging dinsdag de medische keuring; vermoedelijk wordt hij woensdag gepresenteerd bij de Duitse kampioen.

De 30-jarige aanvaller deelde na de keuring handtekeningen uit aan fans die hem opwachtten. Mané had al een shirtje van Bayern München aan.

De Senegalees ligt nog een jaar onder contract bij Liverpool, maar hij wil na zes seizoenen bij de 'Reds' graag een nieuwe uitdaging aangaan. Bayern betaalt naar verluidt ruim 30 miljoen euro voor de Senegalees, die een driejarig contract gaat ondertekenen. Het Engelse Liverpool speelde al in op het naderende vertrek van Mané door de Uruguayaan Darwin Núñez over te nemen van Benfica.

Mané speelde eerder voor Metz, Red Bull Salzburg en Southampton. Met Liverpool won hij in 2019 de Champions League en een jaar later de Engelse titel. Afgelopen seizoen pakte de Engelse club de League Cup en FA Cup. In de finale van de Champions League was Real Madrid met 1-0 te sterk.