Aanvaller Sterling van Engeland: dit voelt echt goed

LONDEN (ANP) - Raheem Sterling werd de matchwinner van Engeland in de wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen Kroatië (1-0). "Dit voelt echt goed", zei de aanvaller van Manchester City. "En eerlijk gezegd had ik het beloofd. Ik wist dat ik zou scoren als ik zou spelen op Wembley."

De eer kwam echter ook Kalvin Phillips toe, vond Sterling. "Zijn voorbereidende actie was briljant. Het succes komt voor een groot deel op zijn naam. Ik was gelukkig net op tijd om het beslissende tikje te geven."

"Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen", vervolgde Sterling. "Dat is het enige wat telt. We hebben goed gespeeld en dit geeft veel vertrouwen. Nu moeten we snel de volgende stap zetten door ook het tweede duel te winnen."

Mount

"Het was gewoon heel goed wat we hebben laten zien", vulde Mason Mount van Chelsea aan. "Vooral in de openingsfase waren we heel overtuigend en hadden we misschien al twee keer kunnen scoren. Natuurlijk waren er ook periodes waarin het wat moeilijk ging, maar tegen een land als Kroatië kan dat bijna niet anders. Maar het was voor ons een speciale dag, het openingsduel met fans op de tribune. Dat gaf ons net dat beetje extra steun dat we nodig hadden."

Ook Gareth Southgate, de bondscoach, was tevreden. "In denk dat we onder deze moeilijke omstandigheden heel goed hebben gespeeld. Het was erg warm, dat maakte het er niet gemakkelijker op. Toch hebben we het duel grotendeels gedomineerd. Het is mooi dat we deze overwinning aan onze fans en aan ons land kunnen geven. Wij hadden vandaag de controle over de wedstrijd en hebben vrijwel geen kans weggegeven."

In de groep spelen verder Schotland en Tsjechië, die elkaar maandag in Glasgow treffen.