Aanvaller Van Hooijdonk op huurbasis naar sc Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Sydney van Hooijdonk maakt het seizoen op huurbasis af bij sc Heerenveen. De 21-jarige spits komt over van Bologna, waar hij in zijn eerste seizoen nog geen basisplaats heeft kunnen afdwingen.

Van Hooijdonk, de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk, stapte vorig jaar zomer van NAC Breda naar de Italiaanse club over. Hij ondertekende destijds een contract voor 4 jaar bij zijn nieuwe werkgever. Van Hooijdonk was in de hoofdmacht van Bologna tot dusver vijf keer actief. Hij debuteerde op 18-jarige leeftijd bij NAC Breda.

Technisch manager Ferry de Haan is blij met de komst van Van Hooijdonk. "Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits. Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten."

De Friese club nam maandag afscheid van coach Johnny Jansen, die vanwege de teleurstellende resultaten moest vertrekken. Heerenveen staat momenteel op de tiende plaats in de Eredivisie.