Aanvoerder Koopmeiners van AZ: helemaal mijn schuld

ALKMAAR (ANP) - Teun Koopmeiners zocht niet naar excuses na het knappe gelijkspel van AZ tegen Napoli in de Europa League (1-1). "Het is mijn schuld dat we hier niet hebben gewonnen", concludeerde de aanvoerder.

Koopmeiners miste na een uur bij een gelijke stand (1-1) een strafschop. Hij koos overtuigend zijn favoriete hoek, maar kennelijk was doelman David Ospina ook van zijn voorkeur op de hoogte. De Colombiaanse doelman dook de bal uit de benedenhoek.

Koopmeiners kreeg na afloop zelfs geen lach meer op zijn gezicht, toen hij hoorde dat Real Sociedad twee punten had verspeeld tegen Rijeka (2-2). Daardoor overwintert AZ volgende week in de Europa League als Rijeka in Kroatië wordt verslagen. Dat zou een knappe prestatie zijn in een sterke poule met Napoli en Real Sociedad.

"We hebben ook een goede wedstrijd gespeeld", zei Koopmeiners die eerder dit seizoen al strafschoppen miste tegen Sparta en RKC. "We komen snel op achterstand maar werden sterker en sterker. We hadden deze wedstrijd echt kunnen winnen, het ligt aan mij dat dit niet is gebeurd."