Aanvoerder Neuer: Wembley ligt Duitsland wel

MÜNCHEN (ANP) - Doelman Manuel Neuer van Duitsland keek na de ontsnapping tegen Hongarije (2-2) alweer zelfverzekerd vooruit naar het komende EK-duel in de achtste finales met Engeland. "Wembley ligt ons wel", sprak hij met een glimlach. "We willen verder in het toernooi. Engeland heeft een sterke ploeg en daar spelen we graag tegen."

Neuer erkende dat Duitsland tegen Hongarije goed was weggekomen. "Dit was een thriller, slecht voor de zenuwen", gaf de aanvoerder toe. Duitsland kwam twee keer op achterstand in München en was daardoor even 'virtueel' uitgeschakeld. "Hongarije speelde heel verdedigend. Daar hadden Portugal en Duitsland het eerder ook heel moeilijk mee. De wedstrijd tegen Engeland zal voor ons heel anders zijn. Ondanks dit gelijkspel tegen Hongarije hebben we voor die wedstrijd vertrouwen opgedaan."

Bondscoach Joachim Löw roemde de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. "We hebben fouten gemaakt, maar twee keer sterk teruggevochten na een achterstand. We hebben ons eerste doel nu gehaald en dat was deze groep doorkomen. Je zag dat Portugal en Frankrijk het daar ook moeilijk mee hadden. Ik kijk uit naar het duel met Engeland op Wembley. Dat wordt een absoluut hoogtepunt."