Aanvoerder Pasveer verwacht Bazoer maandag terug bij Vitesse

ARNHEM (ANP) - Trainer Thomas Letsch van Vitesse wilde ook na de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (2-1) weinig tot niets kwijt over de geruchtmakende absentie van libero Riechedly Bazoer. De Duitse coach hield het opnieuw bij een korte verklaring. "Er is iets gebeurd op de training en daardoor behoorde hij nu niet tot onze selectie. Het is wat het is, verder ga ik nergens op in."

Volgens diverse mediaberichten zou Bazoer vrijdag op de training in aanvaring zijn gekomen met enkele ploeggenoten en ook met Letsch. De oud-Ajacied kreeg daarop een disciplinaire schorsing opgelegd. Doelman Remko Pasveer zou één van de teamgenoten zijn geweest met wie Bazoer in de clinch was gegaan. De 37-jarige aanvoerder ontkende dat bij ESPN echter.

"Ik heb nooit ruzie met jongens, ook niet met Bazoer", zei Pasveer. "Ik mag hem heel graag. Hij is een jongen die op het randje wil spelen en dat doet hij ook tijdens de training. Niks aan de hand, maandag is hij er weer bij en gaan we weer vol gas vooruit. Dit was misschien even nodig, maar als team zijn we opgestaan tegen AZ. Bazoer is en blijft onderdeel van onze ploeg."