Aanvoerder Van Dijk van Oranje draagt OneLove-band tegen Fransen

ZEIST (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk draagt vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk een OneLove-band. "Het Nederlands elftal wil met het dragen van deze band opnieuw tonen voor verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving te zijn", laat hij weten.

Van Dijk wilde de OneLove-band ook tijdens het WK in Qatar dragen, maar wereldvoetbalbond FIFA gaf daar geen toestemming voor. Bijna alle aanvoerders van clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vroegen afgelopen weekeinde aandacht voor de OneLove-actie van de KNVB. Alleen Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) droegen een aangepaste band.

Ook Frankrijk vraagt vrijdag aandacht voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart). De campagne van de Franse voetbalbond, 'Une seule couleur celle du maillot', zal in Stade de France nadrukkelijk zichtbaar zijn. De Franse voetballers poseren vlak voor het duel met een doek waarop dezelfde tekst staat die 'slechts één kleur, die van het shirt' betekent.​​