Aanvoerder Wijndal: AZ zit in een ‘flow’

ALKMAAR (ANP) - De selectie van AZ stapt woensdag met een goed gevoel het vliegtuig in richting Roemenië. Daar speelt de huidige nummer 9 van de Eredivisie donderdagavond de derde groepswedstrijd tegen CFR Cluj in de Conference League. De Alkmaarse ploeg won de laatste vier wedstrijden en maakte vooral afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (5-1) veel indruk.

Aanvoerder Owen Wijndal is een van de spelers bij AZ die de juiste vorm gevonden lijkt te hebben. "Ik begin weer op een aardig niveau te komen", beaamt de 21-jarige vleugelverdediger op de website van zijn club. "Of de oude Owen nu terug is? Weet ik niet, ik vind dat ik eerst maar eens een paar wedstrijden op rij goed moet spelen. Maar ik ben weer fit en werk toe naar mijn niveau van vorig seizoen."

Dat AZ momenteel veel wedstrijden in korte tijd speelt, vindt Wijndal geen enkel probleem. "Als je veel duels op rij wint en vertrouwen hebt, maakt het niet zoveel uit hoeveel wedstrijden je speelt. Je voelt je dan toch wel goed. Gezien de flow waarin we nu zitten, is het alleen maar lekker om in korte tijd vaak in actie te komen."

Wijndal kijkt uit naar het Roemeense uitstapje. "Cluj is de regerend kampioen van Roemenië en staat ook nu weer bovenaan. Ze winnen veel in de competitie en wij hebben dus geen enkele reden om ze te onderschatten. Ik denk dat we een heel goede tegenstander treffen." AZ leidt in groep D met 4 punten. Cluj staat op 1 punt na twee speelronden.