ABBA’s Björn Ulvaeus verdrietig om overlijden zanger Hep Stars

Björn Ulvaeus heeft verslagen gereageerd op het overlijden van Svenne Hedlund. De zanger van Hep Stars, een band uit de jaren zestig, overleed zaterdag op 77-jarige leeftijd nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

Hep Stars was in Zweden een zeer populaire band. Eind jaren zestig hadden de Zweden ook succes in Nederland. De single Sunny Girl haalde de vierde plaats in de Top 40. Met Benny Andersson, die later met Ulvaeus de mannelijke helft van ABBA zou vormen, had Hep Stars nog een prominente Zweedse muzikant in de gelederen.

Volgens Ulvaeus was Hedlund "de vriendelijkheid zelve". "Ik kende hem goed", zei hij in het ochtendprogramma van TV4. "Hij was zonder concurrentie in de jaren zestig het grootste popidool van Zweden. Ondanks zijn grote successen bleef hij bescheiden."

Hedlund deed samen met zijn vrouw als het duo Svenne & Lotta een poging om mee te mogen doen aan het Eurovisie Songfestival. In 1975, een jaar nadat ABBA het liedjesspektakel had gewonnen, was het duo te zien in de nationale finale van Zweden met Bang en boomerang. Dat nummer was geschreven door Ulvaeus en Andersson. Later nam ABBA het zelf op in het Engels. Svenne & Lotta werden derde in de nationale finale.