AC Milan ontsnapt in Portugal op curieuze wijze aan uitschakeling

EUROPA LEAGUE

VILA DO CONDE (ANP) - AC Milan is op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan uitschakeling in de Europa League. De Italiaanse club van de Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic, die nog niet speelklaar is na een besmetting met het coronavirus, wist in Portugal bij Rio Ave na een lange en curieuze reeks van strafschoppen alsnog de groepsfase te bereiken: 8-9.

Na de reguliere wedstrijd van negentig minuten was de stand 1-1. In de verlenging kwam Rio Ave op voorsprong (2-1). In de extra tijd van het tweede deel van de verlenging benutte Hakan Calhanoglu een strafschop, waardoor AC Milan van 11 meter toch nog een kans op kwalificatie kreeg.

Na een reeks van veertien trefzekere penalty's (7-7) faalde eerst Lorenzo Colombo namens de Italiaanse ploeg. Daarna miste echter ook Nelson Monte voor de thuisclub. Bij een stand van 8-8 gingen ook doelman Gianluigi Donnarumma (AC Milan) en Pawel Kieszek in de fout.

Na nieuwe flaters aan beide kanten bleek de rake trap van de Deen Simon Kjær uiteindelijk beslissend. De Braziliaan Aderlan Santos kwam namens de thuisclub niet tot scoren. Dat was voor Rio Ave de derde misser op rij vanaf de stip en de vierde in totaal.