AC Milan verliest ondanks recordtreffer Ibrahimovic van Udinese

UDINE (ANP) - AC Milan heeft opnieuw punten verspeeld in de Serie A. De Italiaanse kampioen ging met 3-1 onderuit bij Udinese en dreigt daardoor uit de top 4 te vallen. AS Roma, dat zondag de stadsderby tegen Lazio speelt, heeft een punt minder en kan de vierde plaats overnemen.

Zlatan Ibrahimovic had voor het eerst in lange tijd een basisplaats bij de rood-zwarte brigade uit Milaan. De Zweedse spits maakte onlangs zijn rentree na een zware knieblessure. Ibrahimovic werd in Udine de oudste doelpuntenmaker in de Serie A door kort voor rust een strafschop te benutten, al had hij daar wel twee pogingen voor nodig. Zijn eerste inzet werd gepakt door doelman Marco Silvestri, maar de oud-Ajacied mocht nog een keer aanleggen vanaf 11 meter omdat een speler van Udinese te vroeg was komen inlopen.

De tweede poging was wel raak en zo werd Ibrahimovic op een leeftijd van 41 jaar en 166 dagen de oudste doelpuntenmaker in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. De spits loste Alessandro Costacurta af, die 41 jaar en 25 dagen oud was toen hij op 19 mei 2007 ook een penalty voor AC Milan benutte tegen Udinese.

Ehizibue

De recordgoal van Ibrahimovic betekende de 1-1. Kort daarna zette Beto de thuisclub echter opnieuw op voorsprong. Kingsley Ehizibue, oud-speler van PEC Zwolle, tekende voor de 3-1. Trainer Andrea Sottil van Udinese bekeek de tweede helft vanaf de tribune aan. Sottil was met rood weggestuurd omdat hij heftig protesteerde toen Ibrahimovic zijn gemiste strafschop mocht overnemen.

Milan pakte slechts 1 punt uit de laatste drie competitieduels. Koploper Napoli heeft 20 punten meer en ook Internazionale en Lazio staan boven de titelverdediger.