AC Milan verzuimt Champions League-ticket veilig te stellen

MILAAN (ANP) - AC Milan heeft zondag verzuimd de derde plaats in de Serie A en daarmee deelname aan de Champions League een speelronde voor het einde veilig te stellen. De ploeg van coach Stefano Pioli kwam thuis tegen Cagliari niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

Milaan strijdt nog met Napoli en Juventus om twee tickets voor de Champions League. Atalanta is daar na de 4-3-zege bij Genoa, net als kampioen Inter, al zeker van. Als Milan had gewonnen van Cagliari, had Juventus alleen nog in punten gelijk kunnen komen, maar in de serie A telt het onderling resultaat en dat is in het voordeel van de Milanezen.

Nu heeft Milan net als Napoli 76 punten, 1 meer dan Juventus. Milan speelt in de laatste wedstrijd uit bij Atalanta, Juventus moet naar Bologna en Napoli speelt thuis tegen Hellas Verona.

Milan-doelman Gianluigi Donnarumma moest in het begin van de tweede helft een paar keer ingrijpen om de nul te houden. Vooral op de inzet van Leonardo Pavoletti bracht hij goed redding. Aan de nadere kant lukte het aanvallers als Ante Rebic, Hakan Çalhanoglu en Samu Castillejo daarna onder het toeziend oog van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic niet te scoren.