Acht Razzie-nominaties voor Cats als ‘slechtste film’

LOS ANGELES (ANP) - De film Cats is favoriet bij de uitreiking van de Golden Raspberry Awards, beter bekend als de Razzies, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar. De film is genomineerd in acht categorieën, samen met Rambo: Last Blood en A Madea Family Funeral.

De film Cats van regisseur Tom Hooper werd groots aangekondigd en had een sterrencast. Maar al vanaf de eerste dag schoten critici het resultaat af. Ze noemden de film "weerzinwekkend" en "onnodig geseksualiseerd". Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het witte doek.

Bij de Razzies maakt de verguisde musicalfilm kans in onder meer de categorieën slechtste film, slechtste actrice (Francesca Hayward), slechtste vrouwelijke bijrol (Judi Dench en Rebel Wilson), slechtste mannelijke bijrol (James Corden) en slechtste regisseur. Cats-acteurs Taylor Swift en Idris Elba zijn aan de nominaties ontsnapt.

Andere films die kans maken op een Razzie zijn The Fanatic en The Haunting of Sharon Tate. De Razzies worden doorgaans een dag voor de uitreiking van de Oscars uitgedeeld in Hollywood, maar dit jaar kiest de organisatie ervoor om in dit Oscar-weekend alleen de nominaties bekend te maken. Het is nog niet bekend wanneer de Razzies worden uitgereikt.