Acteur Robert Redford (81) gaat met pensioen

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Na een acteercarrière van zestig jaar gaat Robert Redford met pensioen. Dat vertelde de 81-jarige Amerikaan tegen het Amerikaanse showbizzmagazine Entertainment Weekly.

Het besluit tot pensionering van Redford komt niet helemaal uit de lucht vallen. Twee jaar geleden liet hij al doorschemeren dat hij wilde stoppen als de laatste twee films waaraan hij zich had verbonden af waren. Dat is nu het geval: Our Souls at Night kwam vorig jaar uit en volgende maand is het de beurt aan The Old Man & The Gun. De film, waarin ook Casey Affleck, Danny Glover, Sissy Spacek en Tom Waits zijn te zien, gaat in première op het Toronto International Film Festival.

Robert Redford begon zijn carrière in de jaren zestig. Hij was te zien in films als All Is Lost, All the President's Men, The Great Gatsby, The Horse Whisperer, Indecent Proposal en Out of Africa. In 1982 won hij een Oscar voor de regie van de film Ordinary People. In 2002 kwam daar nog een Oscar bij, een Lifetime Achievement Award voor zijn gehele oeuvre. In de prijzenkast van Robert staan ook nog drie Golden Globes.

0 Reacties Doe mee met de discussie →