Acteurs Red Light en Oostpool bij selectie Generation Inclusion

De eerste tien namen van het ambitieuze talentenproject van de audiovisuele sector, Generation Inclusion, zijn woensdag bekendgemaakt. De selectiecommissie heeft tien jonge makers geselecteerd die de kans krijgen hun idee voor een serie of film te gaan ontwikkelen.

Tot de tien namen behoren onder anderen Mike Wijdenbosch, die als acteur in hitserie Red Light te zien was, en Dionne Verweij die bij onder meer Oostpool, Orkater en Het Nationale Theater speelde. In totaal kwamen er meer dan tweehonderd inzendingen binnen.

Het project is ontwikkeld door het Amsterdamse platform ROSE Stories. Het doel is een nieuwe generatie makers de kans te bieden hun stem te laten horen. Om zoveel mogelijk diverse plannen te vinden, gingen scouts van Generation Inclusion in Nederland én in het Caribisch deel van het koninkrijk actief op zoek naar talenten.

Alle grote media

Geselecteerde deelnemers krijgen nu vier maanden de tijd om zichzelf en hun verhaal te ontwikkelen onder begeleiding van professionele (script)coaches. Daarnaast nemen ze deel aan trainingen, masterclasses en netwerkevents. Na vier maanden pitchen de deelnemers het ontwikkelde project aan de Generation Inclusion-partners.

Bij interesse van een van de partners wordt het project doorontwikkeld en uiteindelijk geproduceerd. Vrijwel alle grote media hebben zich aan het project verbonden, zoals RTL/Videoland, Amazon Prime Video, Netflix, ViacomCBS, YouTube en bijna alle publieke omroepen. Ook het Nederlands Filmfonds werkt mee. De partners investeren op lange termijn in deze nieuwe generatie, en stellen hun kennis, netwerk en ervaring beschikbaar voor de makers van de toekomst, zo melden zij in een verklaring.