Adidas onderzoekt aantijgingen tegen Kanye ‘Ye’ West

Adidas start een onderzoek naar de beschuldigingen van ongepast gedrag van rapper Kanye 'Ye' West. Het Duitse sportmerk had de samenwerking met de Amerikaan al stopgezet. De Duitsers exploiteerden samen met West het merk Yeezy.

West had volgens het Amerikaanse blad Rolling Stone erotisch beeldmateriaal van zijn ex-vrouw Kim Kardashian aan medewerkers van het sportmerk getoond. Daarnaast waren er meldingen van ander ongepast gedrag van de muzikant.

Adidas werd door Rolling Stones beschuldigd niets te hebben gedaan met de meldingen. Tegenover het zakenmedium Business Insider liet Adidas weten dat het "niet duidelijk" was of de beschuldigingen tegen West op waarheid berusten. "We nemen deze beschuldigingen echter zeer serieus en hebben de beslissing genomen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek naar de kwestie in te stellen", liet het concern weten.

Overigens heeft Adidas de samenwerking met West in oktober verbroken vanwege zijn antisemitische opmerkingen op Twitter. West en Adidas werkten negen jaar samen. Volgens het sportmerk loopt het ongeveer 250 miljoen dollar mis door Yeezy, de schoenenlijn van de rapper, te laten vallen.