ADO Den Haag haalt weer huurling uit Engeland

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft de selectie van de nieuwe trainer Alan Pardew opnieuw versterkt met een huurling uit Engeland. De nummer 17 van de eredivisie huurt de Roemeense middenvelder Tudor Baluta voor de rest van dit seizoen van Brighton & Hove Albion. De 20-jarige Baluta is international van Roemenië.

De controlerende middenvelder speelde bij Brighton, dat uitkomt in de Premier League, voornamelijk in het tweede elftal. Baluta debuteerde in september in de hoofdmacht in de bekerwedstrijd tegen Aston Villa. De Roemeen verhuist nu tijdelijk naar Den Haag om ervaring op te doen.

Baluta is de vijfde 'winteraanwinst' voor ADO, dat eerder al de verdedigers Sam Stubbs (Middlesbrough) en Laurens De Bock (Leeds United), middenvelder George Thomas (Leicester City) en aanvaller Mick van Buren (Slavia Praag) op huurbasis naar Den Haag haalde. Zij kunnen zondag net als de nieuwe Engelse trainer Alan Pardew debuteren in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, dat onderaan staat in de eredivisie met twee punten minder dan ADO.