ADO lijdt tegen Heracles gevoelige nederlaag in degradatiestrijd

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft in de strijd tegen degradatie een gevoelige nederlaag geleden tegen Heracles Almelo. De Hagenaars verloren op eigen veld met 2-1 en zijn daardoor verder achterop geraakt bij Willem II, dat eerder op de avond met 3-1 wist te winnen van sc Heerenveen.

Halverwege de tweede helft kwam ADO wel op voorsprong door een eigen doelpunt van de Belg Noah Fadiga, die kort daarvoor aan de andere kant een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Fadiga werkte de bal in eigen doel nadat een kopbal van Vicente Besuijen via de paal op zijn lichaam was gekomen. Enkele minuten na het openingsdoelpunt maakte Sinan Bakis gelijk namens Heracles. In de 83e minuut nam Rai Vloet met een schot van afstand het winnende doelpunt voor zijn rekening.

Voor ADO was het al de zestiende thuiswedstrijd op een rij die geen zege oplevert, een negatief clubrecord. In de geschiedenis van de Eredivisie zijn er slechts drie clubs met een langere reeks zonder thuisoverwinning dan ADO: Excelsior (achttien), Heracles Almelo (zeventien) en FC Dordrecht (zeventien).

ADO heeft nu, met nog acht duels te gaan, 6 punten achterstand op Willem II. Volgende week wacht ADO, dat dit seizoen pas twee keer won, de uitwedstrijd tegen Ajax.