Advocaat: Ali B herkent zich niet in geschetste situaties BOOS

Ali B herkent zich niet in de verhalen over vergaand grensoverschrijdend gedrag die donderdag over hem verteld zijn in het onlineprogramma BOOS van BNNVARA. Dat zei zijn advocaat Bart Swier donderdagavond in de talkshow Beau op RTL 4. De advocaat zei ook dat zijn cliënt geschokt is door de verhalen over misstanden bij The Voice of Holland.

Tegen Ali Bouali, zoals B echt heet, liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting. "We kennen de naam van die aangeefster niet, maar hij denkt de situatie wel te herkennen", zei Swier over zijn cliënt. De rapper denkt te weten wie deze vrouw is en erkent dat hij seks met haar gehad heeft, "maar wel met volledige toestemming van haar. Ali herkent zich niet in dit beeld", zei de advocaat.

De andere zaak waarover in het programma BOOS werd verteld, ging niet over TVOH maar over een schrijverskamp waar Bouali aanwezig was. Daar zou hij een jonge vrouw tot orale seks hebben gedwongen. "Hij herkent deze situatie helemaal niet", zei Swier. "En het is anoniem en wordt ook niet in een tijd geplaatst."

Swier zei dat Bouali geschrokken is van wat hij heeft gezien in de aflevering van BOOS. "Geschokt door de verhalen die niet over hem gingen en ook over de verhalen die wel over hem gingen", aldus de advocaat van de rapper.

Ook zei Swier te verwachten dat het OM de zaken tegen Bouali zal seponeren.