Advocaat boos na delen woede-uitbarsting Britney in oude filmpjes

Mathew Rosengart, de advocaat van Britney Spears, heeft namens zijn cliënt woest gereageerd op de video's die de ex-man van de zangeres donderdag online heeft gezet. In de oude video's - die inmiddels van het Instagramaccount van Kevin Federline zijn verwijderd - was Spears te horen terwijl zij in woede uitbarstte tegen haar zoons van (op dat moment) 11 en 12 jaar die ze samen met de danser heeft.

Federline deelde de filmpjes in overeenstemming met zijn zoons, naar verluidt omdat hij "niet achterover kon leunen terwijl zijn zoons ergens van worden beschuldigd na alles wat ze hebben meegemaakt". Federline refereerde hiermee aan een bericht dat Spears eerder op de dag had gedeeld waarin ze haar onvrede uitte over het feit dat ze haar zoons zo weinig zag.

In de filmpjes van Federline is te horen hoe Spears haar zoons streng toespreekt en onder meer respect eist, iets dat ze naar eigen zeggen niet krijgt, maar wel verdient. Federline noemde het "niet eens het ergste" van wat zijn zoons zouden hebben meegemaakt met hun moeder.

Privacyschending

In een reactie op de gedeelde filmpjes laat de advocaat van Spears weten dat Federline met het delen van de privébeelden van zijn zoons, de "privacy en waardigheid van de moeder van zijn kinderen schaadt en zijn eigen kinderen - wiens privacy hij zou moeten respecteren - ook ondermijnt". Advocaat Rosengart noemt het delen van de filmpjes daarnaast "wreed" en meent zelfs dat Federline de Californische wet zou hebben overtreden door beeldmateriaal te delen van Spears waarvan zij niet eens wist dat ze hierop te zien was.

Rosengart zegt daarnaast dat hij samen met Instagram kijkt naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Federline zich voortaan aan de regels van het sociale medium houdt. Ook wordt gekeken naar het nemen van eventuele stappen tegen de ex-partner van Spears. "Wij verzoeken de heer Federline met enig fatsoen te handelen en op te houden met het publiekelijk bespreken van privéaangelegenheden, waar niemand bij gebaat is."