Advocaat heeft na zege Feyenoord weer een goed humeur

ROTTERDAM (ANP) - De overwinning van Feyenoord op VVV-Venlo (6-0) zorgde voor opluchting bij trainer Dick Advocaat. "Zonder meer. Dit geeft een heerlijk gevoel", zei de Hagenaar, wiens ploeg niet had gewonnen in de voorgaande vier wedstrijden. Na de bekeruitschakeling door sc Heerenveen pakte Feyenoord in drie competitieduels slechts 2 punten.

"Je moet ook niet denken dat Feyenoord, of zelfs Ajax, zomaar wint bij clubs als FC Twente en FC Groningen", aldus Advocaat. "Ajax verloor gewoon bij Groningen. Wij hebben vier uitwedstrijden achter elkaar gespeeld. Daarvan verloren we er twee, met de beker er bij. Als je verliest, is dit een heel vervelend vak. Na een zege ben ik in een veel betere bui. Gelukkig heb ik veel gewonnen, anders had ik het niet zo lang volgehouden in mijn carrière."

Advocaat had tegen VVV al snel door dat zijn ploeg veel beter was. "Na 5 à 10 minuten ging het balletje rollen. Als je dan zes goals maakt, geeft dat een lekker gevoel. Niet alleen bij de spelers, maar bij mij als trainer idem dito. Het zag er vanaf de kant wel aardig uit."