Advocaat Nick Carter: beschuldigingen volledig onwaar

De beschuldigingen van seksuele mishandelingen aan het adres van Nick Carter zijn "volkomen onwaar en juridisch waardeloos", zegt zijn advocaat Michael Holtz tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De 42-jarige Backstreet Boys-zanger wordt door een vrouw beschuldigd die zegt in 2001 seksueel mishandeld te zijn door de zanger.

In de aangifte van Shannon Ruth, de vrouw in kwestie, doen ook nog drie anonieme aangeefsters hun verhaal. Zij zeggen tussen 2003 en 2006 ook door Carter seksueel mishandeld te zijn. Holtz spreekt alle beschuldigingen tegen. "Mevrouw Ruth doet al een aantal jaren valse beschuldigingen over Nick en die beschuldigingen zijn in de loop van de tijd steeds veranderd", stelt Carters advocaat. "We twijfelen er niet aan dat de rechtbank zich snel zal realiseren dat deze beschuldigingen vals zijn.

Ruth claimt seksueel mishandeld te zijn door Carter toen zij zelf zeventien jaar oud was. Volgens de vrouw nodigde de Backstreet Boys-zanger, die toen twintig jaar oud was, haar uit in zijn tourbus na een concert. Ze beweert dat hij haar alcohol toediende. Ook zou Carter Ruth hebben bevolen hem oraal te bevredigen. Ruth claimt te hebben gehuild gedurende het incident, maar Carter zou hebben gedreigd anderen tegen haar op te zetten. De zanger zou hebben gezegd dat niemand haar zou geloven als Ruth haar verhaal zou delen.