Advocaat schrok van Feyenoord-fans in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - De tientallen supporters van Feyenoord die gedurende de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) het stadion binnendrongen, hebben trainer Dick Advocaat flink laten schrikken. "Ik schrok er wel een beetje van, ja", bekende de 73-jarige Hagenaar bij ESPN. "Of ik wilde wegrennen? Nee, dan komen ze achter je aan. Dat zou ik nooit doen."

Advocaat liep samen met de andere trainers en wisselspelers van zowel Feyenoord als RKC het veld van De Kuip op toen de supporters de tribunes achter de dug-outs op kwamen. De binnendringers staken onder meer fakkels en rookbommen af. Ze gooiden ook vuurwerk op het veld. Het leidde tot een korte onderbreking van de wedstrijd. "Het mag niet, maar bij de fans komt de frustratie waarschijnlijk ook uit de oren dat ze hun favorieten al bijna 1,5 jaar niet kunnen zien", zei Advocaat.

De spelers van Feyenoord besloten te klappen voor de supporters in het stadion. "Ik zit hier nu vijf jaar, ik ben wel wat gewend", zei aanvoerder Steven Berghuis. "Zo kennen we ze eigenlijk wel. Al had ik dit ook weer niet verwacht, want ze kunnen eigenlijk niet naar binnen. Het is van hen uit natuurlijk positief bedoeld, om ons te steunen richting de play-offs. Zo hebben we het als team opgevat. We zijn even naar ze toe gegaan om te klappen, toen was het ook snel weer voorbij. Ik denk dat weglopen minder zin had gehad. We hebben het zo goed opgelost."

De fans verlieten het stadion al snel weer. Ze staken daarna buiten De Kuip nog wel het nodige vuurwerk af.