Advocaat wil nieuwe spits Pratto nog niet afschrijven

ROTTERDAM (ANP) - Dick Advocaat wil de nieuwe spits Lucas Pratto in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ, zondag om 16.45 uur, nog niet afschrijven. De trainer van Feyenoord gaat tijdens de tweede seizoenshelft per wedstrijd kijken welke spits hij opstelt.

"Laten we het even afwachten. Nicolai heeft een wedstrijd tegen Ajax gespeeld en nu wil ik het wel op de langere termijn zien", zei Advocaat over Jørgensen, die wat beter in vorm lijkt te komen en in het duel met Ajax (1-0) een goede indruk achterliet.

"Maar we moeten Pratto niet meteen neerhalen. Hij is twee weken geleden gekomen, is op zoek gegaan naar een huis en heeft een keer of vier of vijf meegetraind. Dan kun je niet meteen verwachten dat hij de sterren van de hemel speelt."

Volgens Advocaat mag je de situatie nooit vergelijken met die van Sébastien Haller, die wel meteen zijn waarde heeft getoond voor Ajax. "Daar gaan we het toch niet over hebben hè? Hij heeft 25 miljoen gekost en Pratto 4 ton. Als een speler vele malen minder kost, dan zijn het vaak kwalitatief mindere spelers. Als hij al zijn waarde heeft ten opzichte van Jørgensen, dan doen we het goed, toch?", zei Advocaat licht geïrriteerd.

"Ik bekijk het nu per wedstrijd, althans dat was ik wel van plan. We hebben nu ook gezien dat Nicolai met drie wedstrijden per week problemen heeft. Dus dan zetten we er iemand anders neer."

Advocaat gaat zaterdag met Pratto om tafel zitten. "Dan komt Zeljko Petrovic erbij, want hij spreekt de taal. Ik praat niet zoveel met Pratto, maar ik ben ook niet zo iemand die telkens met iemand gaat zitten. Spelers moeten het laten zien op trainingen en wedstrijden. Of ik hem zaterdag ga vertellen dat hij niet gaat spelen? Dat zou kunnen."

Feyenoord kan tegen AZ niet beschikken over Orkun Kökçü.